Ken jij deze 4 betaalbare video ideeën al?

betaalbare video ideeen

De tijd dat alleen grote bedrijven video’s lieten maken is voorgoed voorbij. Ieder bedrijf, groot en klein, moet eraan geloven. In dit artikel bespreken we een aantal betaalbare video ideeën die wij als creative video agency regelmatig ontwikkelen.

Interview medewerkers

Video’s waarin medewerkers worden geïnterviewd zijn uitermate geschikt om je employer brand / werkgeversmerk te ondersteunen. Je kunt ervoor kiezen de oprichter, CEO of een lid van het managementteam te interviewen maar vergeet vooral andere collega’s binnen het bedrijf niet. Dit type video’s geven potentiële nieuwe collega’s een uniek en intiem kijkje in de keuken. Het kan net het duwtje geven wat iemand nodig heeft om bij jou te solliciteren.

Vraag en antwoord video’s

Vraag en antwoord video’s doen het goed op social media, zeker wanneer je ervoor zorgt dat de vragen die je beantwoord vragen zijn waar mensen ook daadwerkelijk mee zitten. De exacte inhoud varieert van video tot video. Mogelijke vragen aan (potentiële) klanten zijn: Welk probleem lost product X op? Op welke manier gebruik jij product X?

Vraag en antwoord video’s worden ook regelmatig voor interne communicatie ingezet. Het principe is hetzelfde, je stelt (potentiële) klanten een vraag, vervolgens kun je de vraag en het antwoord gebruiken om bijvoorbeeld medewerkers te onderwijzen.

Productvideo’s door klanten

Productvideo’s door klanten kunnen moeilijk te verkrijgen zijn maar zijn de moeite dubbel en dwars waard. Een video van een klant die je product gebruikt en de functies ervan demonstreert, is veel geloofwaardiger dan een product video die door een bedrijf zelfs is gemaakt.

Er zijn tal van manieren om klanten te motiveren een product video in te sturen, bijvoorbeeld door extra garantie te bieden, een cadeaubon, een extra product of kans op een prijs.

Whiteboard video’s

Whiteboard videos zijn enorm populair omdat ze zowel visueel effectief als goedkoop te produceren zijn. Het enige wat je nodig hebt is een camera, statief, goede verlichting en iemand die kan tekenen. Kies een relevant onderwerp, bijvoorbeeld het probleem dat je product oplost, een product handleiding, en gebruik een combinatie van tekeningen en tekst om een ​​whiteboard video te maken. Experimenteer met het versnellen en vertragen van je clips voor extra effect.

Binnenkort zullen wij nog meer video ideeën delen, weet jij nu al wat voor type video je wil laten maken of wil je graag een sparren? Mail dan naar info@onemedia.nl, wij denken graag met je mee!