Product video laten maken? 4 tips

product video laten maken

Een productvideo laten maken klinkt makkelijker dan het is. Veel bedrijven besteden veel tijd en aandacht aan het maken van productvideo's maar slaan toch de plank mis. In dit artikel bespreken we hoe je een succesvolle productvideo creëert.

Houd je doelgroep betrokken

Bij het ontwerpen van een boeiende productvideo moeten je beginnen met te begrijpen wat je doelgroep betrokken houdt, wat je doelgroep boeit, hoe je de kijker gaat vasthouden.

Uit onderzoek van Google onder YouTube kijkers is gebleken dat kijkers vooral geïnteresseerd zijn in video’s die hen iets nieuws leren, terwijl andere aspecten zoals ‘hoge productie kwaliteit’ en ‘gerelateerd aan mijn passie’ minder belangrijk worden geacht in vergelijking met het educatieve aspect van video's.

Een belangrijk punt waarmee je rekening kunt houden bij het publiceren van (product)video content. Het opleiden van je doelgroep kan worden toegepast in nagenoeg elke video marketing strategie, of het nu gaat om een ​​acquisitie, betrokkenheid of retentie.

Uit hetzelfde onderzoek bleken ook de volgende aspecten van belang: ‘de video maakt me aan het lachen’ en ‘het is inspirerend’, die beide verwijzen naar de toon van de video en respectievelijk op de tweede en derde plaats komen.

Productvideo voor acquisitie

Als je doel is om nieuwe klanten te werven via videomarketing, dan is het slim om van te voren rekening te houden met klant demografie, concurrentie en trends evenals de juiste distributiekanalen.

Je kunt gebruik maken van vele distributiekanalen om je video's onder de aandacht te brengen. Besteed tijd aan het leren kennen van je doelgroep en deel je video's daar waar ze de meeste impact zullen hebben, daar waar je doelgroep zich bevindt.

Voor productvideo’s ten behoeve van acquisitie geldt dat de eerste 5 seconden cruciaal zijn: vermeld merknaam, idealiter via je bedrijfslogo en een pakkende product oneliner of creatieve tagline.

Productvideo marketing gebruiken om betrokkenheid te stimuleren

Je productvideo marketingstrategie moet niet alleen beperkt blijven tot het binnenhalen van nieuwe leads en het onboarden van nieuwe klanten. Je moet daarnaast ook een robuuste strategie definiëren waarmee je je publiek en bestaande klanten kunt betrekken. Zorg dat zij zich niet vergeten voelen, onthoud dat het vele malen moeilijker én kostbaarder is om een nieuwe klant te werven dan een bestaande klant te behouden.

Productvideo marketing gebruiken voor klantbehoud

Zoals hierboven al aangestipt zou het derde doel van je productvideo marketingstrategie moeten zijn om bestaande klanten te behouden, klantverloop te verlagen en de waarde van de klant te verhogen.

Een manier om dit te doen is door bestaande klanten op te leiden, van beginner naar intermediate, van intermediate naar expert. Op deze manier kunnen gebruikers meer waarde uit je product.