Qmusic escape room weer van start

Q escape room

Het zal je vast niet ontgaan zijn, de Qmusic escape room is weer gestart. Groots aangekondigd op de radio én met een landelijke abri reclame campagne.

Op 17 december hebben vier Qmusic dj’s zich laten opsluiten in de Qmusic escape room: Bram Krikke, Domien Verschuuren, Kai Merckx en Marieke Elsinga om precies te zijn.

Tussen 6 uur ‘s ochtends en 8 uur ‘s avonds maken zij live radio en proberen zij met behulp van de luisteraars de code van de escape room te kraken.

Het is inmiddels alweer de vijfde editie van de Q-escape room, bij de eerste twee edities in 2019 en 2020 was de code relatief snel gekraakt, binnen 76 uur stonden de dj’s weer buiten. Het kraken van de code van de Q-escape room in 2021 en 2022 duurde een stuk langer, respectievelijk 140 en 141 uur.

Marieke Elsinga heeft vorig jaar niet meegedaan aan de escape room in verband met zwangerschapsverlof en geeft aan fanatieker dan ooit te zijn. Net als Elsinga moet Mercks zijn zoontje missen tijdens de opsluiting, wie weet zal het gemis zorgen voor nog meer daadkracht.

De strategie van Elsinga is dit jaar proberen om niet in een tunnelvisie terecht te komen, dan is het einde letterlijk en figuurlijk zoek.

Wie bedenkt de Q-escape room?

De Q-escape room wordt bedacht door de puzzel master van de zender, de puzzel master geeft aan dat de escape room 2023 weleens de moeilijkste muzikale code tot nu toe kan zijn. Wij zijn benieuwd hoe de dj’s het er dit jaar vanaf gaan brengen.

De dj’s zullen net als vorige jaren hulp van luisteraars nodig hebben, sommige puzzelstukjes bevinden zich buiten de muren van de escape room. En aangezien de dj’s opgesloten zitten zullen lieve luisteraars op pad moeten gaan om de dj’s te bevrijden.

Q escape room live

De Q escape room is live te bekijken op de website van Qmusic. Heb je gisteren gemist? Niet getreurd, hieronder bekijk je de samenvatting van dag 1 waarin Verschuuren uren vastzit in een kleine kooi.

Adverteren op Qmusic?

Wil jij komend jaar adverteren op Qmusic? Stuur een mail naar info@onemedia.nl en een van onze radiospecialisten neemt zo snel mogelijk contact met je op om de mogelijkheden te bespreken.