Abri

Abri's zijn uitermate geschikt voor campagnes waarbij je wil dat je doelgroep in actie komt, maar ook als je met je doelgroep wil interacteren.

  • Betekenis & afkorting
  • Herkomst
  • Reclame
abri
one-media-olivier

Gratis advies over jouw campagne!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Abri betekenis

Abri, komt van het Franse woord abriter, letterlijk vertaald betekent dit beschutten. Inmiddels gebruiken niet alleen de Fransen dit woord, over de hele wereld is het een bekende term onder media professionals. Het wordt vaak gebruikt als we het hebben over de advertenties in bus- en tramhaltes.

Abri formaat

Het abri netwerk, niet te verwarren met Amsterdam Business Research Institute VU (ABRI VU), in Nederland kent diverse typen abri’s. Hieronder zetten wij ze voor je op een rij. Als adverteerder kan je er voor kiezen om een type in te zetten, maar een combinatie is uiteraard ook mogelijk.

De abri specialisten van One Media voorzien je graag gratis en vrijblijvend van advies!

Abri bushokje

Met de standaard abri bedoelen wij de advertentieruimte bij een bus- of tramhalte.

Abri’s op NS stations

Het formaat is hetzelfde als de standaard abri’s, maar deze abri’s kenmerken zich door de locatie, namelijk op en in de buurt van NS stations. Middels dit type bereik je reizigers die gebruik maken van het openbaar vervoer, in dit geval de NS. Dit waren er voor de pandemie ruim 1 miljoen per dag, het bereik ligt nu weliswaar lager maar is alsnog aanzienlijk. Het voordeel van dit type abri ten opzichte van andere typen is dat je mensen bereikt in wacht situaties, de kans dat zij tijd hebben om even naar de abri te kijken is groot. Dit heeft invloed op het kunnen herinneren van de uiting en vervolgens ook het resultaat van je campagne.

Mupi’s

Mupi’s zijn reclamezuilen op straat met reclameposters op abri formaat. De mupi’s zijn geplaatst op drukke locaties, vaak in stadscentra en in de buurt van drukke wegen.

Studi’s

De studi is minder bekend dan de abri en/of mupi. Studi’s zijn affiche panelen, deze worden vaak geplaatst in openbare ruimten zoals hogescholen, universiteiten maar ook in bibliotheken en kroegen. In tegenstelling tot andere abri formaten zie je studi’s ook vaak in binnenruimten.

Locatie abri’s

Abri’s staan door heel Nederland, het is mogelijk om lokaal een abri campagne in te zetten, maar ook regionaal en zelfs landelijk. Je bepaalt zelf of je kiest voor een brede targeting of juist een specifieke targeting. Met specifiek heb je de mogelijkheid om echt specifiek te targeten, bijvoorbeeld in de buurt van appartementen, B&B's, campings, het gemeentehuis, hotels, overheidsgebouwen, de Schouwburg of misschien een station.

Lokale abri campagne

Met lokale, ook wel plaatselijke abri campagnes kies je een specifieke gemeente waar je wil adverteren. Bijvoorbeeld in een stad als Amsterdam, maar ook een dorp behoort tot de mogelijkheid.

Populaire abri locaties:

Regionale abri campagne

Wil je een regionale campagne inzetten dan kies je vaak eerst een provincie waarna je deze indien gewenst nog kunt specificeren.

Landelijke abri campagne (kosten & tarieven)

Als je van plan bent om een landelijke campagne te gaan inzetten dan adviseren wij om niet lukraak abri’s in te zetten maar goed te kijken welke doelgroep je wilt bereiken. Het landelijke netwerk is namelijk ingedeeld op basis van doelgroepen. Wij helpen je graag om de juiste keuze te maken, maar om je alvast een beeld te geven hieronder een aantal doelgroepen die goed te bereiken zijn met een landelijke abri campagne.

De meeste landelijke abri campagnes concentreren zich op de grotere steden en gemeenten. Met een landelijke abri campagne genereer je als het ware een selectief massabereik.

Abri's kosten

Hieronder een indicatie van de kosten voor een landelijke abri campagne, maar er zijn al lokale campagnes mogelijk vanaf €1.500 euro ex. BTW. Liever een advies op maat? Laat dan je gegevens achter via het formulier.

Doelgroep Aantal vakken Kosten 1 week
Cosmetica 1200 vanaf €222.000,-
Entree 1750 vanaf €235.000,-
Film & Cultuur netwerk 350 vanaf €125.000,-
Jongeren 1200 vanaf €222.000
Shoppers 1500 vanaf €252.500
Superieur 2750 vanaf €335.000

Doelgroep abri Netwerk Cosmetica

Bereik wekelijks ruim 1,5 miljoen vrouwen in de doelgroep 20-49 jaar.

Doelgroep abri Netwerk Entree

Het netwerk entree is zoals de naam al zegt het netwerk voor adverteerders met een kleinere portemonnee die toch landelijke campagne willen voeren. Hiermee bereik je wekelijks 6,8 miljoen mensen in de doelgroep 13-75 jaar.

Doelgroep abri Netwerk Film & Cultuur

Bereik wekelijks ruim 3,2 miljoen mensen in de doelgroep 13-75 jaar.

Doelgroep abri Netwerk Jongeren

Bereik wekelijks ruim 1,7 miljoen jongeren in de doelgroep 13-29 jaar.

Doelgroep abri Netwerk Shoppers

Bereik wekelijks 2,4 miljoen mensen in de doelgroep 20-49 jaar.

Doelgroep abri Netwerk Superieur

Zoals de naam al zegt, als je echt gaat voor een grote landelijke campagne dan is dit jouw netwerk. Met dit netwerk bereik je wekelijks ruim 7,5 miljoen mensen in de doelgroep 13-75 jaar.

Neem contact met ons op

Adverteerders vragen ons vaak een abri plan uit te werken, dit kunnen wij doen op het moment dat wij onderstaande belangrijke uitgangspunten hebben ontvangen:

  • De week of weken waarin je zichtbaar zou willen zijn.
  • Een budgetkader.
  • Het geografische gebied (bijv. een stad en eventuele omliggende plaatsen) waar je zichtbaar wilt zijn.
  • Een duidelijke doelgroep omschrijving in het kader van leeftijdsgroepen zodat we op basis daarvan de bereik prestaties inzichtelijk kunnen maken.

Wij kijken uit naar je bericht! Bel: 020 – 210 1770 of mail naar info@onemedia.nl.