Stop motion video’s op social media

stop motion video's op social media

Een paar uur scrollen op Instagram en je hebt genoeg stop motion ideeën. Stop motion video’s zijn nog niet mainstream, maar groeien zeker in populariteit.

Ook als het begrip ‘stop motion’ je niet direct iets zegt durven wij met zekerheid te zeggen dat je talloze stop motion video’s hebt gezien. Stop motion wordt gebruikt voor het maken van animatiefilms en werkt als volgt: je fotografeert steeds een frame waarbij je hele subtiele wijzigingen aanbrengt, als je deze frames vervolgens achter elkaar zet en snel afspeelt dan lijkt het op een video.

Het unieke van stop motion video’s

Wat stop motion video’s uniek maakt is dat je zaken die niet bewegen (bijvoorbeeld een stuk groente of fruit) kunt laten bewegen. Je neemt iets waarvan iedereen weet dat het niet beweegt en dit laat je bewegen. Dit is een manier om op een makkelijke manier de aandacht te trekken op onder andere social media.

Hoe lang moet een stop motion video zijn?

Stop motion video’s kunnen lang zijn, er zijn zelfs bioscoop films gemaakt met behulp van de stop motion techniek. Echter focussen we in dit artikel op sociale media en adviseren wij om een video te maken met een maximale lengte van 30 seconden. Dit is niet anders dan de lengte van andere type video’s voor op social media.

De aandachtsspanne is kort, als het mogelijk is om je boodschap in korte tijd over te brengen doe dat dan.

Voordelen video

Video valt op in een tijdlijn van tekst en foto's. Video springt eruit, het onderscheidt zich van statische afbeeldingen en foto’s. Ook heb je met video een grotere kans dat je binnen een tot enkele seconden indruk maakt. Je neemt bijvoorbeeld een levenloos object, bijvoorbeeld en croissant en je laat de croissant lopen of dansen. Geloof ons: hiermee trek je de aandacht, simpelweg omdat je croissants niet vaak ziet bewegen.

Video’s zonder geluid

Het geluid van video’s op Facebook en Instagram is standaard gedempt, houd hier rekening mee. Zorg ervoor dat je boodschap ook overkomt zonder geluid of dat je stop motion video er dusdanig goed uitziet dat de kijker snel zijn of haar geluid aanzet.

Wil jij een stop motion video laten maken

Neem contact met ons op om vrijblijvend de mogelijkheden te bespreken. Dat kan via 020 210 1770 of info@onemedia.nl