Sublime verhuist studio naar NRC Media

studio sublime nrc media

Radiozender Sublime FM verwacht halverwege dit jaar te verhuizen naar twee panden in Amsterdam waar moederbedrijf Mediahuis gevestigd is. Volgens Sublime is de verhuizing ingegeven door de wens om op een centrale plek met een optimale infrastructuur gevestigd te zijn.

Sublime naar Basisweg en Rokin

De twee bedrijfsonderdelen Sublime en podcast bedrijf Audiohuis krijgen studio’s in het pand op de Basisweg, waar ook Mediahuis-titel De Telegraaf sinds 1974 gevestigd is. Daarnaast krijgen de audiobedrijven een studio in het nieuwere pand van NRC Media op het Rokin.

↳ Wat kost adverteren op Sublime? Bekijk hiervoor: Sublime FM adverteren.

Mediahuis verkocht vastgoed

Overigens is Mediahuis geen eigenaar meer van het Amsterdamse vastgoed. Zo is het pand aan de Basisweg begin 2020 verkocht aan een joint venture tussen Angelo Gordon en APF International. Dit betrof een sale & lease-back constructie. Op Sloterdijk wordt druk ontwikkeld, mede omdat het als centrale locatie een interessant gebied is om woningen te creëren.

Live-studio's voor Sublime

De nieuwe studio-locaties in Amsterdam worden multi-functioneel gemaakt zodat er zowel radioprogramma’s als podcast producties gemaakt kunnen worden. Tevens zal er een geschiktere studio voor live optredens ontstaan, wat met name voor jazz-zender Sublime interessant is. Mediahuis denkt dat de twee bedrijven er verder kunnen groeien.

Branded podcasts van NRC

Eerder gaf Mediahuis-titel NRC aan dat zij de eigen NRC-journalistiek nog meer gaan vertalen naar audio. Ook wil men meer podcasts voor bedrijven (met branded podcasts adverteren in NRC) gaan produceren en deze breder gaan distribueren online. Met de aankoop van radiozender Sublime zette de uitgever deze ambitie kracht bij omdat met in één keer de beschikking kreeg over opnamestudio’s, presentatietalent en audiodistributie-kanalen.