Waarom is een video bureau (vaak) beter?

video bureau vs in-house

Video is effectief, het merendeel van de marketing professionals geeft zelfs aan dat video de beste return on investment (ROI) heeft van alle inhoudstypen die ingezet worden. Het is dat ook niet verbazingwekkend dat bedrijven steeds vaker een video agency inschakelen.

Consumenten kunnen zich beter herinneren wat de inhoud van een video was vs. wat de inhoud van andere content was. Ook resulteert de inzet van video keer op keer tot leads, interactie en resultaten.

Video agency vs. in-house

Iedere keer wanneer je een goede animatievideo, bedrijfsfilm of wervingsvideo bij een van je concurrenten ziet schiet het door je hoofd ‘waarom hebben wij dat niet?’, ‘kunnen we het misschien in-house?’. Iedereen heeft tegenwoordig tenslotte en goede camera.

Maar dan zie je ook de beren op de weg, er moet een script geschreven worden, de video moet geschoten worden, een collega moet de video gaan editen. Dat alles zonder enige ervaring. En dan hebben we het nog niet eens over de tijd die het gaat kosten.

Natuurlijk, er zijn bedrijven die enthousiast van start gaan met het maken van een video en het resultaat is fantastisch. Meer bedrijven echter gaan enthousiast van start, stoppen het project voordat de video er is en kloppen dan toch bij een video agency aan. Zij realiseren zich dat het creëren van een kwalitatieve video toch moeilijker is dan gedacht.

Een video agency heeft de tijd, middelen en expertise in huis om een effectieve video te maken die bijdraagt aan het behalen van je doelstellingen. Onze creatives weten de juiste snaar te raken wat betreft creativiteit, snappen welke tone-of-voice werkt voor iedere doelgroep, hoe een call-to-action een kijker verleidt om tot actie over te komen en hoe je ongeacht boodschap een stukje entertainment toevoegt zodat de kijker blijft kijken.

Expertise van een video agency

Weet jij hoeveel beeldmateriaal je moet filmen voor de lengte van jou video? Weet jij wat de best practices zijn wat betreft videolengte voor ieder platform? Weet jij waar je een goede presentator kunt vinden? Of de juiste voice-over? En hoe zit het eigenlijk met de distributie?

Allemaal redenen waarom het verstandig kan zijn om een video agency in te schakelen, het kost misschien wat maar het levert zeker ook iets op.

Doe jij waar jij goed in bent, dan doen wij waar wij goed in zijn. Oftewel: schoenmaker, blijf bij je leest.

Bij video agency One Media maken we al jaren video’s voor zowel midden- en kleinbedrijf alsmede multinationals. Ben jij benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem contact met ons op via 020 210 1770 of info@onemedia.nl.