Waarom videomarketing? 7 redenen

waarom videomarketing

In dit artikel verteld een van de video specialisten van onze agency op welke manieren videomarketing je bedrijf verder kan helpen.

Bespaar tijd en geld met video

Vervang lange verkoopgesprekken, training van medewerkers en onboarding van klanten door video. In plaats van constant alle mogelijkheden van je product/dienst door te nemen en dezelfde vragen herhaaldelijk aan één persoon tegelijk te beantwoorden, kun je afzonderlijke video's maken die al deze informatie aan een oneindig aantal mensen tegelijk kunnen weergeven.

Met training van werknemers kunnen nieuwe medewerkers pauzeren, aantekeningen maken en trainingsvideo's terugkijken. Op die manier wordt een trainer of collega minder belast met repetitieve vragen.

Ook het onboarden van klanten kan een tijdsintensief proces zijn, voor zowel medewerker als klant is het prettig om door middel van korte uitlegvideo’s het antwoord te krijgen op de meeste vragen. Denk alleen al aan het feit dat je nieuwe klant direct antwoord krijgt en niet hoeft te wachten op een van je medewerkers.

Verhoog conversies door je product/dienst duidelijk te laten zien

Koop je zelf liever een product met alleen foto's of een product met video's? Precies. Video's geven de kijkers het gevoel dat ze meer weten én het merk meer kunnen vertrouwen.

Til personalisatie naar een hoger niveau

Stelt je eens voor dat je online contact opneemt met een bedrijf voor hulp en een van hun vertegenwoordigers reageert met een vriendelijke video die direct op jou is gericht. Hoe speciaal zou jij je voelen? Zou je het gevoel hebben dat het bedrijf de nadruk legt op klantenservice? Waarschijnlijk wel.

Zelfs het toevoegen van een videominiatuur met een korte biografie van in je e-mailhandtekening kan de e-mail effectiviteit verbeteren.

Verbeter je video op basis van data

Door videoadvertenties te gebruiken, kun je zeer nuttige gegevens over potentiële klanten verzamelen. Facebook gaat bijvoorbeeld zo ver dat het kijkers categoriseert op basis van de tijd dat ze een video hebben bekeken. Marketeers kunnen deze kijkers opnieuw targeten als ze 75% of meer hebben bekeken maar niet overgegaan zijn tot conversie.

Verhoog je naamsbekendheid met video

Kwalitatieve video's – zeker video’s die op TV worden uitgezonden in de vorm van een commercial – geven kijkers het gevoel dat een bedrijf gevestigd en betrouwbaar is. TV commercials zijn dan ook bij uitstek een manier om de naamsbekendheid te verhogen.

Zet jezelf neer als autoriteit

Het merendeel van de marketeers geeft aan nieuwe klant te hebben binnengehaald dankzij video’s op social media. Maak video's die gerelateerd zijn aan je branche met how-to's of tips/lessen. Als je een kijker kunt informeren over hun probleem, is de kans groter dat ze je betalen om hen te helpen het probleem op te lossen.

Gebruik video testimonials

Consumenten vinden veel meer vertrouwen in een video testimonial / review dan in een geschreven testimonial. Ze worden gerustgesteld als ze de daadwerkelijke klant voor zichzelf zien spreken en weten dat de review niet door het bedrijf is verzonnen.

Je kunt klanten vragen eenvoudige telefoon video's op te nemen in ruil voor een waardebon of een professionele video shoot met hen plannen. Beide zijn een geweldige manier om het aantal conversies te verhogen.

Conclusie

Er is geen branche die niet zou kunnen profiteren van video marketing. Als je je nog geen professionele videoproductie kunt veroorloven, gebruik dan je smartphone. Hoe dan ook, begin met video marketing.

Indien je het direct serieus wil aanpakken neem dan contact met ons op via info@onemedia.nl