Verschil tussen een promotie- en traditionele video

verschil promotie- en traditionele video

Het is duidelijk dat videomarketing een essentieel onderdeel is zou moeten zijn van je algehele strategie. Gelukkig is het relatief gemakkelijk om dit werkelijkheid te laten zijn. Ga mee met de tijd en begin met het laten maken van video's om jouw bedrijf bij een groot publiek onder de aandacht te brengen, hun interesse te wekken en ervoor te zorgen dat ze terugkomen voor een herhaal aankoop.

Al eerder schreven we over diverse typen video’s, voor je met videomarketing kunt starten is het namelijk van belang om te weten welk type video het beste zal werken voor jouw bedrijf.

Promotiefilmpje betekenis

Wat werkt beter voor jouw bedrijf? Een promotiefilm of een traditionele video? En wat is het verschil? Waar traditionele videoadvertenties vaak verwant zijn aan een televisiecommercial, is het doel van een promotievideo specifieker.

Wat is het doel?

Promotievideo's worden gemaakt en verspreid met een bepaald doel in gedachten. Ik hoor je denken, ‘een televisiecommercial wordt toch ook met een bepaald doel in gedachten gemaakt’. Dat is zeker waar, alleen is het doel vaak iets vager of zijn er meerdere doelen. Bijvoorbeeld naamsbekendheid, website bezoekers en sales. Terwijl een promotiefilm bijvoorbeeld een specifieke evenement promoot of een korting of promotie communiceert.

Typen video’s restaurant

Als je bijvoorbeeld een restaurant hebt, wil je een video waarin reclame voor je restaurant wordt gemaakt. Dat zou een videoadvertentie zijn. Als je restaurant echter ook kookworkshops aanbiedt, wil je waarschijnlijk ook een video om dat evenement specifiek te promoten. Dit zou een andere aanpak vereisen, waarbij expliciete informatie voor het evenement wordt gecommuniceerd, zoals de dag, het type workshop, het tijdstip en de kosten. De insteek van de video is totaal anders.

Als je restaurant verschillende evenementen organiseert, zoals kookworkshops, karaoke-avonden en meer, wil je deze waarschijnlijk ook aan de mix toevoegen. Waarschijnlijk wil je een specifieke kookworkshop promoten. Is het deze week tijd voor nagerechten? Volgende week voor hoofdgerechten? En de week erna voor desserts?

Simpel gezegd, promotiefilms zijn perfect om een ​​specifiek evenement, product of service te promoten en het publiek te targeten waarvoor het relevant zou kunnen zijn.