Welke soorten video zijn er?

soorten video

We kunnen het niet vaak genoeg herhalen, video zou een belangrijk onderdeel van je content strategie moeten zijn. Vanzelfsprekend zijn er wel een aantal zaken waar je video aan moet voldoen, zo is het belangrijk om zowel gevarieerd als consistent te zijn in je video en andere uitingen.

Soorten video's

Maar welk soort video is relevant voor jouw bedrijf? Wil je misschien een promotiefilm maken, een bedrijfsfilm of wervingsvideo. Hieronder een overzicht van een aantal verschillende type video’s.

Teaser video

Teaser video's zijn – over het algemeen – zeer korte video's die als doel hebben de kijker te verleiden en enthousiasmeren voor wat komen gaat. Dat kan zijn voor je bedrijf an sich, voor een nieuwe productlancering, een nieuwe website, een nieuwe service, een nieuwe app-update of iets anders dat je graag met je doelgroep wilt delen.

Het doel van een teaser video is om interesse te wekken en een buzz te creëren, zodat klanten nieuwsgierig worden naar wat komen gaat. De teaser video wordt vervolgens opgevolgd door bijvoorbeeld een product video. Laat je via One Media een video produceren dan adviseren wij altijd om deze video te ondersteunen met een teaser video om o.a. traffic naar de hoofdfilm te sturen.

Onze teasers variëren in lengte – afhankelijk van je boodschap – zijn ze tussen de 5 en 30 seconden. Ook bieden wij diverse varianten zodat onze klant A/B testen kan uitzetten en uiteraard zijn ze geschikt voor YouTube, Instagram en Facebook.

Bedrijfsfilm

Dit type video is bedoeld om je bedrijf aan de wereld te introduceren. Het kan kort of lang zijn, afhankelijk van de boodschap die je wilt overbrengen. Zie het als een “dit is wie we zijn”-video. Het laat het publiek het wie, wat, waar, wanneer, waarom en hoe van een bedrijf weten in (meestal) minder dan een minuut.

Dit type video is geweldig voor het genereren van naamsbekendheid op sociale media of om te plaatsen op de ‘over ons'-pagina van je website.

Wees bij de creatie van een bedrijfsfilm niet bang om wat losser te zijn, laat de bedrijfscultuur zien, collega’s, zorg ervoor dat je bedrijfsfilm niet inwisselbaar is. Dat het echt oprecht is en laat zien waar het bedrijf voor staat. Een beetje creatief en eigenzinnig mag.

Review video

De naam zegt het al, review video’s zijn video’s waarin klanten vertellen over hun ervaring met jouw product of service. Social proof is een ontzettend krachtige manier om potentiële klanten te overtuigen een aankoop te doen.

Soms is het lastig om echte klanten aan het woord te krijgen, een andere optie is om een video te maken zonder echte klanten maar waar wel duidelijk de klantervaring naar voren komt.

Advertentie video

De video advertentie, de online versie van een TV commercial. Het geeft je de mogelijkheid om je bedrijf, producten of diensten te promoten met levendige afbeeldingen, muziek en meer.

Dit is de video die je zult gebruiken voor online campagnes op sociale media platforms zoals Facebook of Instagram. Zoals altijd is het belangrijk om een ​​paar variaties te maken en te testen welke het beste werkt. Zet ze tegelijkertijd live en kijk welke video beter presteert.

Dit zijn natuurlijk niet alle soorten video's die er zijn, ook als jij een ander type video wil laten maken ben je bij One Media aan het goede adres. Informeer vrijblijvend naar de mogelijkheden.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.