Zo boek je slimmer Engelse voice-overs in 2021

Engelse voice over boeken

Veel opdrachtgevers vinden het lastig om te zeggen wanneer ze met een professionele Engelstalige voice-over te maken hebben. Vaak komt er pas na het boeken van de voice-over erachter of de stemacteur of stemactrice aan de verwachting voldoet. Daarom biedt een stemmenbureau meerwaarde: zij doen de selectie en weten op basis van eerder voice-over werk precies de sterktes en zwaktes van iedere professionele voice-over.

Engelse voice-over zoeken

Wanneer je zelf een Engelse voice-over gaat zoeken, zul je zien dat het lastig is om op basis van alleen een demo een beslissing te nemen. Profielrecensies helpen uiteraard, maar het komt uiteindelijk op neer of de stem uberhaupt bij je voice-over script past. Toch zijn er enkele belangrijke zaken waarop je kan letten wanneer je zelf de voice-over casting doet.

Zo kun je letten of de Engelstalige voice-over al eerder voor vergelijkbare bedrijven heeft ingesproken. Ook de communicatie vooraf is een belangrijk punt. Sommige voice-overs doen het er een beetje bij, en dat is natuurlijk niet wat je wilt. Je zoekt een professionele voice-over stem, op alle niveaus.

Voice-over werk als hobby

Als het erop lijkt dat ze voice-over werk meer als een hobby beschouwen, dan is het tijd om op zoek te gaan naar een andere stemacteur of nog beter: een stemmen bureau. Zelfs wanneer de voice-over in kwestie geweldig klinkt en het is precies wat je zoekt, als de stemacteur geen goede inzet heeft, zal het eindresultaat altijd onbevredigend zijn.

Tijd en energie kunnen steken in het goed regisseren van voice-over moet dus niet worden onderschat. Ook wil je idealiter een voice-over opname met geluidsbewerking. Zo tuned een studiotechnicus het geluid voor jouw film. Dit is een onderschat punt dat het eindresultaat enorm kan verbeteren, zelfs bij de beste voice-over.

Geef voice-overs de juiste instructies

Tegelijkertijd helpt het als je jouw stemacteur voorziet van de juiste instructies. Hoe lang is het? Wie is het beoogde publiek? Waar wordt de voice-over gebruikt? Deze dingen kunnen van invloed zijn op hoe ze presteren tijdens voice-over audities, dus zorg voor de juiste informatie om het maximale resultaat te behalven.

Stemmenbureau

Het kiezen van de beste stemacteur voor jouw video of commercial project in 2021 is misschien een langere reis, maar doordat de meeste voice-overs al jarenlange ervaring hebben met het ‘nieuwe’ remote werken, is dat tegenwoordig geen belemmering meer. Maar één ding is zeker: ons in-house stemmenbureau ontzorgt graag het hele proces voor je. Ben je zelf stem en wil je jezelf inschrijven? Klik dan op de link stemmenbureau aanmelden.