Zonnepanelen verlichten bushokje

bushokje zonnepanelen

Meerdere steden in Nederland proberen inwoners aan te sporen om te verduurzamen. Zo hebben diverse gemeenten het dak van een bushokje bekleed met sedum. Ook wordt de bushokje reclame verlicht door de zonnepanelen op het dak. En de elektriciteit voor de verlichting van het bushokje komt van de energie die de zonnepanelen opwekken.

Sedum zijn trouwens vetplantjes die meerdere positieve effecten met zich meebrengen, ze filteren de lucht (geen overbodige luxe in een stad), houden regenwater vast en dragen bij aan de biodiversiteit aan de stad.

Duurzame bus- en tramhokjes

Groene daken en zonnepanelen staan steeds hoger op de agenda van veel gemeenten. Dit door de toenemende interesse van zowel de consument als het bedrijfsleven. Termen die we een paar jaar geleden niet vaak hoorden vliegen ons nu om de oren. Afgelopen jaar ging ook Den Haag ervoor door een combinatie van groene daken

Samenwerking

Deze campagnes, die afwijken van normale reclamecampagnes is vaak een samenwerking tussen de desbetreffende gemeente en het lokale openbaar vervoersbedrijf.

Succesvolle bushokje reclame

Als blijkt dat de bushokjes inderdaad inspireren om zelf zonnepanelen op het dak aan te leggen en / of tuinen, daken en muren van groen te voorzien dan zullen de gemeenten bushokjes door heel de stad verduurzamen. Ook zal het dan niet alleen bij bushokjes blijven, er zal gekeken worden naar daken in het algemeen.

In steden is er vaak aan ruimte een groot gebrek maar aan lege daken juist het tegenovergestelde. Welke stad je ook neemt, een kijkje van bovenaf laat direct zien dat de mogelijkheden om een stad op manieren als deze te verduurzamen eindeloos zijn. Of het nu is door middel van het plaatsen van zonnepanelen om energie op te wekken of met het bedekken van sedum om te isoleren en regenwater op te vangen.