Agency talk: Instagram video marketing strategie

Instagram video marketing strategie

Als creative digital agency krijgen we regelmatig de vraag hoe je een succesvolle Instagram video marketing strategie kunt opzetten. Nu is daar natuurlijk geen eenduidig antwoord op tegen, wel delen we in dit artikel een aantal nuttige tips.

Bepaal je doel

Videomarketing op Instagram is hetzelfde als al je andere marketingcampagnes, daarom is het verstandig om te beginnen met het vaststellen van een doel. Je doel hoeft helemaal niet ingewikkeld te te zijn. Bedenk waarom je deze campagne wil gaan doen, heb je een nieuw product, wil je een bepaalde aankondiging doen of meer betrokkenheid? Als je eenmaal duidelijkheid hebt over je doel, is het makkelijker om de resultaten te meten en de campagne te evalueren.

Speel in op emoties

Waarom gaan mensen naar de film? Omdat ze iets willen voelen. Emoties maken video's boeiend en zorgen ervoor dat we tot het einde blijven kijken. Kies één emotie die je wilt oproepen wanneer mensen je campagne zien.

Om een bepaalde emotie op te roepen, zullen de kleuren die je gebruikt een belangrijke rol spelen, evenals het lettertype, de muziek en eventuele voice-overs.

Duidelijk call-to-action

We kunnen het niet vaak genoeg herhalen, zonder call-to-action (CTA) is de kans dat je het gewenste resultaat bereikt nihil. Je video zal bekeken worden, maar kijkers weten niet wat ze vervolgens moeten doen. Je moet je kijkers precies vertellen wat je wilt dat ze doen nadat ze je video hebben bekeken.

De CTA die je kiest, is afhankelijk van het doel van je video campagne. Als het je doel is om meer conversies te genereren, wil je dat mensen naar je website gaan. Als je de naamsbekendheid wilt vergroten, kun je misschien een CTA gebruiken om mensen te vertellen je pagina te ‘liken'.

Bovendien moet je CTA aanvoelen als de volgende logische stap die een kijker moet nemen. Het moet kloppen met de rest van het verhaal van je video. Zorg dat het relevant is.

Wees creatief, overtuigend, direct en eenvoudig. Beknopte CTA’s werken altijd het best.

Houd je video kort

Video's die op sociale media worden geplaatst, zijn over het algemeen niet lang. Van alle video's die de afgelopen 12 maanden op Facebook zijn gepost, duurde 56% minder dan 2 minuten.

Volgens onderzoek van Hubspot is de optimale lengte voor Instagram video's minder dan 30 seconden, 26 om precies te zijn. Is 26 seconden te kort om je boodschap over te brengen? Overweeg dan een carrousel video te maken, waarbij je 3 of 4 video's maakt rond hetzelfde thema.

Focus op de eerste 5 seconden

De eerste 5 seconden bepalen of de kijker verder kijkt of verder scrollt. Zorg er dan ook voor dat je je belofte zo snel mogelijk nakomt. Waar zoeken zij naar? Welk probleem hebben ze dat moet worden opgelost?

Het gebruik van bijschriften kan hier goed bij helpen. Vooral op mobiele apparaten luisteren je kijkers mogelijk zonder geluid. Bijschriften kun je gebruiken om toch hun aandacht te trekken.

Ook kun je je logo en branding aan je video toe te voegen. Dit helpt om vertrouwen en bekendheid te creëren.

Verder kan het helpen om gebruikers in de eerste 5 seconden precies te laten weten wat ze van deze video kunnen verwachten. Wat zullen ze eruit halen? Waarom zouden ze verder moeten kijken?

Al met al, als het gaat om succes met video's op Instagram, is het belangrijk om je doelgroep, het medium en de context te begrijpen. Gebruik de tips in dit artikel en maak er een mooie video van! Hulp nodig bij het maken van videos voor op social media? Neem dan vrijblijvend contact met ons op via info@onemedia.nl