Wil jij een uitleganimatie laten maken? Dat begrijpen wij maar al te goed.
Een groot deel van de consumenten bekijkt uitleganimaties over een product of dienst om vervolgens tot een aankoop over te gaan. Uitleganimaties zijn vermakelijk, informatief en over het algemeen lekker kort. De meeste video’s zijn tussen de 60 en 90 seconden.
Drie redenen waarom ze een meerwaarde zijn voor de gebruiker en daarmee ook voor bedrijven en organisaties.
Table of Contents
Explainer video’s verhogen conversie
Uitleganimaties staan erom bekend conversie verhogend te werken, ook verhogen uitleganimaties het vertrouwen wat consumenten in bedrijf hebben en zijn consumenten zeer bereid om dit type video met vrienden en familie te delen wanneer het een toegevoegde waarde biedt. Veel meer dan bijvoorbeeld een bedrijfsfilm of TV commercial.
Aandacht spanne consument steeds korter
De aandacht spanne van de consument wordt steeds korter, als bedrijf heb je een split second om de aandacht te pakken. Lukt dit niet dan is de consument al weer verder gescrold. Met video is het lastig maar een stuk minder lastig dan met tekst. Ons brein verwerkt een video stukken sneller dan tekst.
Het potentieel van uitleganimaties is enorm, welke doelstelling je ook hebt uitleganimaties kunnen een uitkomst bieden. Ik zeg hier bewust kunnen want voor sommigen bedrijven werkt een ander type video beter, daar zijn we dan ook weer eerlijk in.
Enkele redenen om een uitleganimatie te laten maken:
- Verhogen van de naamsbekendheid
- Introduceren van een nieuw product / dienst
- Aantrekken van nieuw personeel
- Ter vervanging of als aanvulling op een gebruiksaanwijzing
- Voor trainingsdoeleinden
Tips voor de perfecte explainer video
1. Schrijf je script goed uit
Een goed begin is het halve werk, die vlag gaat zeker op voor het creëren van een goede explainer video. Je kunt je script zien als de fundering van je video, is de fundering niet goed dan zal je video ook nooit van topkwaliteit worden.
Wij raden altijd aan om een buitenstaander – het liefst iemand die weinig tot niets weet over het onderwerp van je video – je script door te lezen. Als hij / zij het begrijpt dan ben je al halverwege.
2. Hoe korter, hoe beter
Zoals hierboven al kort aangestipt: de aandacht spanne van de consument is kort, heel erg kort. Heb je de eerste uitdaging overwonnen (het pakken van de aandacht), dan staat de volgende al op je te wachten (het vasthouden van de aandacht). Je herkent het vast zelf wel, tijdens het kijken van een video check je meerdere malen hoe lang je al kijkt en hoe lang de video nog duurt. Zie je dat de video bijna af is, dan blijf je kijken. Zie je dat de video nog minutenlang duurt, dan stop je.
Binnenkort meer tips, stay tuned!